Jak se udržet v pohybu, když počasí nepřeje?

hodiny-ikonka Doba čtení: 3 minut 

Známe to všichni, na počasí se dá vymluvit téměř vždy. Příliš horko, moc zima, velký vítr, déšť, mráz a dalších nespočet druhů počasí, které jsou ideální výmluvou proto, proč to zrovna dnes nejde. Poznáváte se v tom? S těmito výmluvami je však konec. Přečtěte si naše tipy jak se hýbat i v případě, kdy počasí nepřeje.

Vnitřní aktivity

Sportovat se dá nejen venku, ale i uvnitř. A právě v nepřízni počasí jsou vnitřní aktivity skvělou volbou. V tomto případě už neexistují žádné výmluvy, spojené s počasím. V posilovně, fitness centru, na krytém bazénu nebo v hale žádná průtrž mračen rozhodně nehrozí. Nevěříte, že je nabídka vnitřních aktivit vskutku bohatá? Přesvědčíme vás o opaku.

Skupinové lekce

Skupinové lekce nabízí širokou škálu aktivit, které můžete podniknout. Pokud hledáte něco klidnějšího a ne tolik intenzivního, můžete zvolit například lekce jógy, pilates nebo posilování. Pokud naopak máte chuť na něco, kde se můžete vyřádit a vypustit duši, můžete zvolit taneční lekce dle vašich preferencí a ještě si u toho užít pořádnou dávku zábavy. 

Pokud si chcete skutečně zamakat a vypotit se, zarezervujte si místo na stále oblíbenějších lekcích crossfitu nebo si pořádně zaposilujte na kruhových trénincích. Pro ty, co se potřebují vybít, tu jsou lekce boxu, fit-boxu a dalších bojových sportů. Nabídka skupinových lekcí je skutečně široká, takže v tomto případě žádné výmluvy nejsou povoleny! :-)

Plavání

Nic se asi nevyrovná pocitu, kdy si jdete v horké letní dny zaplavat ven. Plavání je jeden z nejlepších sportů, které můžete zařadit a je vhodné skutečně pro všechny! U plavání nijak nezatěžujete klouby, což je oproti většině sportům velká výhoda. Kryté plavecké bazény navíc v dnešní době najdete v každém větším městě, proto žádné výmluvy, plavky do ruky a už jenom vyrazit.

Parťák po ruce

Milujete běh venku a běhání na pásu vás za nepříznivého počasí neláká? Najděte si parťáka. Pokud máte pocit, že počasí ovlivňuje vaši chuť do sportu, není nic jednoduššího než si najít sparringa, který vás vytáhne ven za každého počasí. Nechcete přeci rušit každou druhou domluvenou schůzku jenom proto, že se na stromech pohl lísteček, no ne?

Tréninkový plán

Rádi byste si zlepšili fyzičku nebo máte pocit, že vaše tělo už není to, co bývalo? Tréninkový plán vám za každé situace přidá motivaci vydržet a dojít k vysněnému cíli. Pokud chcete dosáhnout konkrétních cílů, je vždy lepší vytvořit tréninkový plán uzpůsobený vašim požadavkům se skutečnými profesionáli v oboru. Pokud chcete běhat, najděte si zkušené běžce, kteří vám pomohou sestavit ideální běžecké tréninky na míru.  

V případě že chcete nabrat svaly nebo vytvarovat postavu, nebojte se říct si o tréninkový plán ve vaší posilovně. Na internetu existuje spousta tréninkových plánů. Neříkáme, že jsou všechny špatné, ale nezapomínejte, že univerzální řešení neexistuje a je vždy nutné vytvořit plán, který bude odpovídat vašim cílům. Díky tréninkovému plánu získáte větší pocit, že to, co děláte, má opravdu smysl, a vy se budete hned víc těšit na každou další sportovní aktivitu.

Musí vás to bavit

A to nejdůležitější nakonec. Musí vás to bavit. Jakmile se hýbete jenom proto, že vám to někdo řekl nebo že je aktuálně daný sport trendy, i když vy sami se u toho trápíte, nikdy to nepřinese nic dobrého. Proto dělejte skutečně jenom sport, který vám přináší radost. Sport, na který se těšíte a při jeho provozování nesledujete hodinky a nemyslíte jenom na to, kdy už konečně bude konec.

Na druhou stranu nezapomínejte také na pravidelnou regeneraci, která vám pomůže k vytouženým výsledkům.

Tak konec výmluv – teď už víte, že sportovat lze za jakéhokoliv počasí!

 

autor-ikonka Autor: Kateřina Zobačová