Kapesní průvodce dietologií | Dospělí Set anglického originálu s českým překladem

Kód: 9789086597543
780 Kč
Skladem (> 5 ks)
Můžeme doručit do:
27.5.2022
Možnosti doručení

Set anglického originálu s českým překladem | Dietetic Pocket Guide | Adults (Kapesní průvodce dietologií | Dospělí)vydaný VU University Press, Holandsko, 2017.

    

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dietetic Pocket Guide je stručná a velmi přehledná publikace, zabývající se klinickou výživou, kterou recenzovali mezinárodní odborníci. Obsahuje mnoho tabulek a grafů, referenčních hodnot, klasifikace nemocí a stavů, současná doporučení a informace o adekvátní nutriční podpoře.

Český překlad je určen jako pomůcka pro práci s anglickým originálem a je jeho nedílnou součástí. Aby byly dodrženy podmínky vydavatele o nešíření českého překladu bez originální knihy, jsou v českém překladu vynechány číselné údaje tabulek a grafů. Čísla jsou snadno dohledatelná v originální publikaci, jelikož český text má zachováno stejné stránkování a velmi podobnou grafiku jako originální text. Přidanou hodnotou práce s originálním textem se tak stane přirozené zapamatování odborných termínů v angličtině.

Kniha vznikla díky dobrovolnické práci členů České asociace nutričních terapeutů, kteří knihu přeložili ve svém volném čase bez nároku na honorář.

Grafické zpracování a tisk českého překladu zajistila společnost B. Braun Medical. 

logo-zelonocerne      Logo_Sharing_Expertise

 

Přehled témat, která naleznete v publikaci:

Nutriční stav

1.1. Měření tělesné hmotnosti a výšky

1.2. Podváha, normální hmotnost, nadváha, obezita

1.3. Podvýživa (synonymum: malnutrice)

1.4. Screeningové nástroje pro hodnocení podvýživy

1.5. Sarkopenie a křehkost

Potřeba energie, bílkovin a tekutin

2.1. Energetický metabolismus

2.2. Potřeba energie

2.3. Potřeba bílkovin

Makro a mikroživiny

3.1. Makroživiny

3.2. Mikroživiny

Gastrointestinální trakt; trávení a vstřebávání

4.1. Ústa a chuť

4.2. Gastrointestinální trakt

4.3. Vodní bilance

4.4. Vliv zkrácené délky střeva (syndrom krátkého střeva) na absorpční kapacitu

Klasifikace orgánového selhání a onemocnění

5.1. Orgánové selhání

5.2. Další hodnocení (skóre) specifická pro daná onemocnění

5.3. Nádorová onemocnění

5.4. Klasifikace v intenzivní péči

5.5. Dědičné metabolické poruchy

Laboratorní hodnoty

6.1. Obecné násobky jednotek

6.2. Referenční rozmezí v klinické chemii

6.3. Bílkoviny v krvi

6.4. Anémie

6.5. HbA1c

6.6. Kalciofosfátová rovnováha

6.7. Hodnoty krevních plynů (Astrup)

6.8. Laboratorní monitoriování při parenterální výživě (EV,PV)

6.9. Realimentační syndrom

6.10 Osmolarita a osmolalita

Tělesné odpady

7.1. Stolice 

7.2. Moč

7.3. Složení tělních tekutin

Interakce potravin s léčivy, interakce léčiv s potravinami a strategie rehydratace

8.1. Interakce potravin s léčivy

8.2 Interakce léčiv s potravinami

8.3. Rehydratační strategie

Složení těla

9.1. Složení těla

9.2. Metody měření tělesného složení

Hodnocení dalších výstupů tělesného, funkčního, psychologického a sociálního stavu

10.1. Tělesný stav

10.2. Funkční stav

10.3. Psychický stav

10.4. Sociální stav (kvalita života)

10.5. Komplexní hodnocení zdravotního stavu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení