Na produkty Inkospor spoléhají i vítězky Beskydské sedmičky

 hodiny-ikonka Doba čtení: 3 minuty

Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s vítězkami Beskydské sedmičky v kategorii dvojic žen — Martinou Dvořákovou a Lindou Beniačovou. Beskydská sedmička představuje extrémní závod — horský ultramaraton, při kterém si účastníci často sáhnou na dno svých sil. Všichni rekreační i profesionální jistě tuší, jak náročná je příprava i samotný závod. Jsme proto velmi potěšeni, že letošní vítězky vsází při tomto náročném klání právě na doplňky stravy od Inkospor. Přečtěte si, co nám prozradily o svém jídelníčku, trénincích a přípravě na závod Martina s Lindou.

beskydska-sedmicka1 

1) Jak probíhala vaše tréninková příprava na Beskydskou sedmičku? 

Martina Dvořáková: Trénink na B7 vyplýval z přípravy na předešlé závody. Dlouhé běhy v terénu s převýšením, intervalové tréninky v kopci, běhy typu „fartlek“, kondiční lekce u nás v klubu Running Zone či zaměření se na sílu v kopcích. B7 je přece jen spíše o síle a vytrvalosti. Dva týdny před závodem jsme strávily s parťačkou Lindou víkend v Tatrách, který byl pro mne velkým přínosem. U nás se těžko dostávám k takovému převýšení, náročnému terénu a v neposlední řadě k technickým seběhům. K tréninku využívám často i kolo, mnohdy nahrazuji běžecký trénink vyjížďkou na kole (opět s převýšením). Beru to jako příjemné zpestření a nohy si alespoň aktivně odpočinou od neustálých dopadů.

Linda Beniačová: Poslední měsíce před B7 jsem se snažila běhat ve větších nadmořských výškách. Jak již uvedla Martina, velmi nám tréninkově prospěl také víkend v Západních Tatrách. Jinak převážně trénuji v Brně — obvykle s frekvencí 5 běžeckých tréninků týdně a jednou za týden si zajdu zaplavat.  

2) Dodržujete pár dní před závodem speciální výživový režim? 

Martina Dvořáková: Patřím mezi ty, kteří se nijak zvlášť neomezují. Pouze pár dní před závodem vynechávám ovoce a zeleninu. Upřednostňuji rýži, těstoviny a brambory. Snažím se zvýšit pitný režim, jinak nic zvláštního a extra.

Linda Beniačová: Já jím všechno. Po celý rok se snažím jíst zdravě, vyváženě a pestře. Před závodem zpravidla navyšuji energetický příjem a dopřávám tělu dostatek hydratace.  

beskydska-sedmicka2

3) Jak se stravujete během závodu?

Martina Dvořáková: Během závodu si hlídám, abych ideálně každou hodinu něco zakousla. Většinou mám po ruce tyčinku nebo energetické želé. Pokud si nejsem jistá občerstvovacími stánky, tak si chystám do běžecké vesty kousky rohlíku s máslem, sýrem nebo šunkou. Jinak při průchodu „občerstvovačkou“ vždy po něčem šáhnu — pokud není na výběr, tak to většinou jistí banán, ten je k dispozici téměř vždy.

Linda Beniačová: Já během závodu střídám tyčinky X-TREME Energy Bar kokos s gely X-TREME energy tropic. Zařazuji rovněž sušené datle, ovoce a obložený rohlík. 

4) Jaké suplementy zařazujete do svého jídelníčku? 

Martina Dvořáková: Suplementy jako takové nepoužívám, pouze si po těžších trénincích zpravidla dám regenerační nápoj.

Linda Beniačová: Po tréninku používám regenerační nápoj X-treme RECOVERY Drink a vícesložkový protein Active Pro s mojí oblíbenou ananasovou příchutí.

beskydska-sedmicka3

5) Na jaké suplementy nedáte dopustit během závodu?

Martina Dvořáková: Za mě jsou to jednoznačně energetické gely a proteinové tyčinky. Jsou skladné a vždy po ruce. Občas se mi stane se, že je nevyužiji, ale už jsem si několikrát potvrdila, že dokáží zachránit krizovou situaci.

Linda Beniačová: Potvrzuji Martinina slova a souhlasím — i pro mě jsou jednoznačnými favority energetické gely a proteinové tyčinky.

6) Jak doplňujete tekutiny během závodu? Jaký používáte iontový nápoj?

Martina Dvořáková: Na startu vybíhám s kombinací voda a X-TREME Power Drink, v průběhu závodu doplňuji podle výběru na občerstvovacích stanicích — nejčastěji to bývá colový nápoj, minerální voda, v zimě pak černý čaj s cukrem. Neprověřeným iontovým nápojům se vyhýbám. Dlouhodobě ozkoušený mám minerální nápoj ACTIVE Mineral Light, který máme k dispozici i během našich tréninků.

Linda Beniačová: S sebou mám vždy připravený X-TREME Power drink. Má příjemnou a jemnou chuť a nevadí mi ani po dlouhých hodinách běhu. Na delších tréninkových bězích v teple piju ACTIVE Mineral Light s příchutí pomeranče.

7) Proč jste si vybrala naši sportovní výživu Inkospor? Co Vám dává oproti jiným značkám? Jak dlouho ji používáte?

Martina Dvořáková: S Inkosporem jsem se setkala už v minulosti, ale ne v takovém rozsahu. Blíže se ke mně dostal až na prezentaci u nás v běžeckém klubu. Přednost před ostatníma značkama dostal i proto, že se jedná o lékárenskou společnost a u výrobku je vždy zaručený obsah a dané složení. Převážně využívám gely, tyčinky, regenerační a power nápoj.

Linda Beniačová: Sportovní výživu Inkospor mi doporučila kamarádka. Poprvé jsem některé produkty vyzkoušela na závodě No Men Run, kde nám ho jako týmu nabídla mezi jednotlivými etapami. Už na první ochutnání jsem si ho oblíbila a hlavně mi dodal veškerou potřebnou energii. Potom jsem požádala o prezentaci v našem klubu, abych více poznala složení, výrobu a seznámila se s kompletním portfoliem Inkospor. Řídím se tím, že jím pouze to, co mi chutná a nedělá špatně od žaludku, což produkty Inkospor na 100 % splňují.