6 tipů, jak rychle zhubnout

 hodiny-ikonka Doba čtení: 5 minut

Lámete si hlavu, jak co nejrychleji zhubnout? Už jste vyzkoušeli různé rady a ručička váhy se ne a ne pohnout tím správným směrem? V trošku netradičním článku jsme pro vás vybrali zaručené metody, díky jejichž (ne)dodržování se vám s velkou pravděpodobností podaří dosáhnout svých cílů a zhubnout nějaké to přebytečné kilo. Zajímá vás, jaké to jsou?

 tuky

1) Instantní rady se zaručeným návodem na hubnutí

Zlaté pravidlo číslo 1 zní — nečtěte články se zaručenými radami, jak rychle zhubnout. Většinou se při jejich realizaci totiž děje věc přesně opačná. Žádný opravdový odborník nikdy nebude lidem radit, jak co nejrychleji zhubnout, protože ví, že je to zkrátka nereálné

Mnohem lépe uděláte, pokud se začtete do odborných magazínů či příspěvků na blogu, který píší odborníci z oboru nebo si poslechnete tématický podcast zaměřený na zdravý životní styl. 

divka-cte-noviny

2) Zhubnout přes noc 

Je science fiction. Ano, skutečně je to většinou možné pouze ve filmu stejnojmenného žánru. Metody estetické medicíny nám sice v dnešní době ukazují, že formovat postavu bez námahy na operačním stole jde i během pár minut, ale rozhodně neřeší příčiny toho, proč jsme se k tomuto problému dopracovali.

Jedno je jisté. Zdravé hubnutí je běh na dlouhou trať a žádá si kompletní změnu životního stylu, který zahrnuje pravidelné cvičení a vyvážený jídelníček. 

3) Zázračné pilulky a koktejly na hubnutí

Spoléháte se ve svém hubnoucím jídelníčku na zázračné výdobytky dnešní doby v podobě doplňků stravy na hubnutí? Pak si jednoznačně koledujte nejen o zdravotní problémy, ale také o velmi nepopulární jojo efekt.

Tyto produkty totiž v naprosté většině obsahují řadu přidatných látek, které vašemu zdraví rozhodně neprospějí. Nahrazovat těmito drinky vyváženou stravu nebo lupat pilulky jako lentilky je proto holý nesmysl.

leky-doplnky

4) Trénink 7krát týdně

Pravidelnost je důležitá. A u poctivého tréninku, který zahrnuje cviky na hubnutí, obzvlášť. Stejně důležitý je však také odpočinek. Pokud chcete, aby vaše svaly pracovaly co nejefektivněji a rychle rostly, je potřeba jim dopřát také dostatečnou regeneraci. Zařaďte proto minimálně jednou za dva dny odpočinek a naberte síly. Pokud nejste zrovna „válecí typ“ a pohyb potřebujete stejně jako vzduch, určitě není od věci vyrazit ve dnech odpočinku na pořádnou procházku nebo si jít zaplavat.

zena-fitness

5) Striktní omezování a restrikce některých živin

Odmítáte přílohu, protože zrovna držíte paleo stravu? Jakékoliv pečivo je pro vás tabu, protože právě jedete na vlně „cukrfree“? Určitě se shodneme, že každý z nás ve svém životě už někdy vyzkoušel nějakou populární dietu. Některé jsou pro naše zdraví víceméně přínosné, jiné o trochu méně. 

V tomto případě platí, že pokud se nejedná o zcela nesmyslnou dietu, určitě není od věci zkoušet, co vašemu tělu nejvíc vyhovuje. Dejte však pozor, abyste se nenechali strhnout místy přehnaným kultem podporovatelů a spíše si zbytečně neuškodili. Časté zkoušení různých nezdravých diet také vede ke zpomalování metabolismu, což rozhodně není při hubnutí žádoucí. 

salat

6) Přehnaná sebekontrola aneb nedám si, hubnu!

Nic se nemá přehánět. Tohle rčení platí ve všech ohledech. Nejinak je tomu také při hubnutí. Dvojka červeného nebo hrst brambůrků nezhatí vaše půlroční snahy.  Stejně jako je jedna zdravá večeře nespasí. Buďte trpěliví, mějte se rádi a zamilujte se do zdravého životního stylu. Pak i to hubnutí půjde v podstatě samo. 

Suma sumárum

  • Nečtěte články, jak zaručeně rychle zhubnout.
  • Vyhledávejte relevantní informace od odborníků z oboru.
  • Nechtějte instantní výsledky na počkání.
  • Vykašlete se na zázračné hubnoucí přípravky.
  • Jezte zdravé a poctivé jídlo. 
  • Zařaďte pouze kvalitní doplňky stravy.
  • Zamilujte se do pravidelného pohybu.
  • Odpočívejte!
  • Zkoušejte (s mírou), co vašemu tělo vyhovuje.
  • Mějte se rádi a postarejte se o správné nastavení své mysli.

autor-ikonka Autor: Veronika Telehuz

 Copywriterka na volné noze a vystudovaná inženýrka v oboru Výživa a potraviny. Píše pro klienty různého zaměření, ale úplně nejraději se stará o texty z oblasti zdravého životního stylu, kde může spojit své dvě přednosti a záliby — lásku k písmenkům a odborné znalosti ze světa výživy a potravin.